Tom Waits: Bad As Me

Tom Waits
Bad As Me

Tom Waits: Bad As Me

GAFFA

CD / Cosmos Music
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Der er, sådan helt overordnet anskuet, to hovedårer i Tom Waits samlede oeuvre: de jazzede og beatpoetiske udgivelser op igennem 70'erne – startende med mesterværket Closing Time fra '73 – og så de mere skramlede, manierede og avantgardistiske excesser, manden har praktiseret sådan cirka siden den ti år yngre og ikke mindre væsentlige Swordfishtrombones (1983). Der, hvor dette mandens første regulære studiealbum i syv år for alvor tager kegler, er i det uventede og stærkt prisværdige greb, at der her gribes tilbage til de helt tidlige plader i en række blåtonede ballader, som brænder stærkt og klart igennem.

Hertil kommer selvfølgelig Waits, som vi efterhånden kender ham bedst; lyden af et rustent lokomotiv på frihjul i en række ramsaltede rocksange af den helt særlige støbning, som kun han laver den. Det snubler af sted over stok og sten fra den ildevarslende blues Raised Right Men, over tilrøgede, skæve ballader som Talking At The Same Time, Face To The Highway og Back In The Crowd – hvor vi får en næsten følsomme vokalpræstationer – og den rundtossede rockabilly-ting Get Lost, og fremdeles.

Ballet lukkes med den glimrende, nocturnale nytårshilsen New Year's Eve, sovset ind i klagende harmonika og mellemøstligt orienteret strengespil, og netop overvægten af stilfærdige, stemningsmættede sange er med til at gøre dette album til Waits' bedste i ganske lang tid. Fremragende.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA