x
The Yes Wave: The Yes Wave

The Yes Wave
The Yes Wave

The Yes Wave: The Yes Wave

GAFFA

Album / Divine Records
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Marta Sørensen

Det skorter ikke på referencerne hos danske The Yes Wave, der er noget så betryggende velkendt som et alternativt rockband med et ønske om at skrive gode sange.

De fire fyre nævner således både soul og country, som jeg ikke kan høre meget af på deres debutalbum, samt folkpræget rock fra 60'erne og 70'erne, som de til gengæld dyrker en del, men ikke vrider de store nyskabelser ud af.

I det hele taget hviler The Yes Wave i et selvsikkert, men for fredeligt og genkendeligt vuggende mid-tempo-leje af tidlig Beatles-guitar, en fin og dyb stemme fra Jeppe Cornelius og et par harmløse udstikkere til eksperimenterende 70'errock og larmeløs post-punk. På The Great Applause rammer de den engelsksprogede folktradition rent med dejlig engelsk udtale og en velskreven, om end en smule karikeret tekst om at "meet the man just in time to punch the clock".

Men hvor er deres egen lyd? Den eneste røde tråd, jeg kunne finde, var desværre kun de lidt for stolprende og bastante guitarnedslag, der halsende afslutter for længst færdigsungne fraser.

Mit råd: Skær sangene ned til det halve og sats på den sære lyd à la A Bottle Of Delight.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA