x
Leæther Strip: Untold Stories

Leæther Strip
Untold Stories

Leæther Strip: Untold Stories

GAFFA

Album / Leæther Strip
Udgivelse D. 20.10.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Danske Leæther Strip har for nylig valgt at forlade sit belgiske pladeselskab, Alfa Matrix, og står med denne udgivelse helt på egne ben. Om der er en direkte forbindelse, skal jeg lade være usagt, men Untold Stories er formentlig Leæther Strips mest melankolske album til dato, og selvom man nok først og fremmest kender læderlappen som aggressiv lyd og vrede udladninger, så slipper han faktisk godt fra øvelsen.

Musikken på Untold Stories er overvejende mørk og dyster – på den kant ligner Leæther Strip sig selv – men den er mere filmisk og gotisk teatralsk anlagt end normalt, ja i passager er der næsten noget Danny Elfman over den, hvis man tænker soundtracks til Tim Burton-film. Og der er kun få smaddernumre med skærebrændervokal og hidsigt bankende trommer. Det er såmænd ikke, fordi Leæther Strip ikke også tidligere har dyrket disse dyder, men ikke i så koncentreret form som her, og det virker, som om der bevidst er truffet et valg om at prøve at gå lidt længere i netop den retning.

Nogle numre er mere vellykkede end andre, men der er mange, der fungerer godt, og stemningen bærer fint hele vejen igennem. Leæther Strip satser lidt med sin lyd på dette album, og jeg synes, det giver pote.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA