x
Kira: Memories Of Days Gone By

Kira
Memories Of Days Gone By

Kira: Memories Of Days Gone By

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 28.10.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den sofistikerede sangerinde Kira Skov er især kendt for sin hovedrolle i det nu hedengangne rockband Kira & The Kindred Spirits. Med dét band blev hun som sangerinde etableret på den danske rockscene. Hun blev Danmarks svar på Englands Beth Gibbons.

De sidste år har hun været solist og som sådan fortsat sin succes. Men det er alligevel først med sine jazzede fortolkninger af afdøde Billie Holidays materiale – bl.a. på Copenhagen Jazzfestival – at hun som solist er vokset som kunstner.

Hendes live-fortolkninger af Billie Holidays materiale er nu blevet gjort til genstand for en studieindspilning, og dén er ganske enkelt sublim! Ikke kun fordi materialet på Memories Of Days Gone By helt grundlæggende er sublimt, men også og især fordi Kira synger det med en så åbenlys autenticitet og bakkes så forrygende godt op af saxofonisten Jakob Dinesen og hans band.

Kira og Dinesen fornyer – i respekt for Billie Holiday – det årtier gamle materiale, så det igen-igen kommer til at fremstå som en rystende, nærværende og troværdig erfaringsformidling. Numre som eksempelvis Gloomy Sunday og Flower Of The Evening bliver i Kiras og Dinesens fortolkning ganske enkelt optimale.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA