x
Mariachi El Bronx: Mariachi El Bronx (II)

Mariachi El Bronx
Mariachi El Bronx (II)

Mariachi El Bronx: Mariachi El Bronx (II)

GAFFA

Album / Wichita Recordings
Udgivelse D. 09.09.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Mariachi El Bronx hed egentlig bare The Bronx, og under dét navn udgav de tre benhårde punk-plader. Men en dag tog Fanden – eller Gud? – ved kvartetten, og i 2009 debuterede de som mariachi-musikere med selvbetitlede Mariachi El Bronx.

Nu er toeren her så, og selvom overraskelsesmomentet er væk, er det stadig forunderligt at høre Los Angeles-punkerne folde sig ud med trut i trumpeten og sus i sombreroen. Vokalen og no-nonsense attituden er hentet i rockmusikken, men ellers ligger Bronx' version af mariachi-musikken ikke langt fra den ægte, mexicanske vare.

Mariachi El Bronx (II) lægger ud i halsbrækkende tempo med fængende og forrygende 48 Roses, men finder sig efterhånden til rette i et mindre forceret tempo. En sang som Bodies Of Christ er decideret smuk og smægtende, lutter flamenco-guitar og croonervokal.

Melodierne er træfsikre, og hybridlyden fungerer, selvom man kan spørge sig selv, hvem Mariachi El Bronx (II) egentlig er lavet til. Albummet virker dømt til en tilværelse mellem to stole, men dyrkere af det kuriøse bør slå til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA