x
Patrick Stump: Soul Punk

Patrick Stump
Soul Punk

Patrick Stump: Soul Punk

GAFFA

Album / Island Records
Udgivelse D. 17.10.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Emo-sanger Patrick Stump vil være den næste Justin Timberlake. Det er ikke så forbløffende, som det lyder: Stumps sidste par udspil som frontmand i Fall Out Boy trak heftige veksler på r&b. Faktisk er det mere overraskende, at showmanden, der i årevis har sunget bassist Pete Wentz' ord, selv skrev samtlige sange på Soul Punk.

Han klarer det helt godt, Stump. Lyrikken er mere raffineret, end vi er vant til i r&b-sammenhæng, f.eks. burde The "I" in Lie – "if you're unfaithful, put your hands in the air" – være interessant at opleve live. Run Dry er en begavet sag om branderter og bondeanger, og Dance Miserable vil uden tvivl sætte gang i dansegulvet til Venstres julefrokost.

Musikalsk er Soul Punk mere svingende. Stumps Michael Jackson-fascination er lovligt åbenlys, men han er åben for lidt af hvert, fra Greeds marchtrommer og firser-funky guitarer til Allies hard rock-anslag. Desværre kan kun halvdelen af sangene prale af virkelig fængende omkvæd, og det er lige i underkanten, hvis man vil være den næste Justin Timberlake.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA