x
Terakaft: Global, København N

Terakaft, Global, København N

Terakaft: Global, København N

Anmeldt af Torben Holleufer | GAFFA

Jeg må tilstå, at siden jeg blev drejet på Terakaft gennem deres manager, Philippe Brix, på Womex for to år siden, har jeg vidst, at her var det fedeste tuaregband in spe. De er fra Tessalit, ligesom Tinariwen, altså fra der hvor man nærmest er ligeglad om det er Mali eller Algeriet midt i ørkenen. Og i Diara har de en veteran, som var med til at starte det langt mere kendte broderband. Nu stod de på scenen på Nørrebro. Og væltede den aldeles.

Sjældent har jeg stået blandt et publikum, som i den grad syntes ramt. Som dansede med en skæv og lykkelig kadence, som havde de set lyset. Hvad enten Sanou spillede sine kantede mere traditionelle ting, eller Abdallah smed bassen og gav spaden ny krop, som i starten af andet sæt, så havde de det der magiske. Psykedelisk, downright blues af fineste aftapning og karisma helt ud i yderste potens.

Det er svært at vide, hvor Tinariwen slutter og Terakaft begynder. Det bevæger sig på rejse - Terakaft betyder karavane på tamachek - og musikken er grænseløs. Og det blev en mageløs koncert, hvor de hele tiden bevægede sig fra den eftertænksomme, kantede stil og op i tempo, så de endte i et veritabelt stormvejr af lynende spader og himmelkor.

Tjek deres plader ud. Og kræv - med alt hvad du har - at få dem at se på Roskilde. For det var tilbage til rødderne. Og langt ud i fremtiden.

Lysende. Uafrysteligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA