x
Den danske salmeduo: På stjernetæpper lyseblå

Den danske salmeduo
På stjernetæpper lyseblå

Den danske salmeduo: På stjernetæpper lyseblå

GAFFA

Album / Aero Music
Udgivelse D. 21.11.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Jazzmusikerne Christian Vuust og Hans Esbjerg har På stjernetæpper lyseblå omarrangeret og indspillet 15 klassiske, danske julesalmer for saxofon eller klarinet og klaver. Kendte salmer som Dejlig er den himmel blå, Julen har bragt velsignet bud, Det kimer nu til julefest, Et barn er født i Betlehem og Dejlig er jorden. Salmer som er en del af vores fælles bagage og musiske bevidsthed.

Vuust og Esbjerg har sat sig for – i respekt for forlæggene – at revitalisere og jazzificere de langtidsholdbare kompositioner. Og dét forehavende er de lykkedes med. På stjernetæpper lyseblå er således et meget vellykket, velklingende og varmt instrumentalt album, som nok skal kunne understøtte bestræbelserne på at skabe julehygge i de små december-hjem.

Kendetegnede ved albummet er, at det ikke er for sukkersødt eller for lyseblåt, hvilket jule-album har det med at være – fordi de som oftest tager afsæt i et udvalg, der er tekstuelt begrundet snarere end kompositorisk. På Vuust og Esbjergs album er det kun komponisten Henrik Rung, der er repræsenteret med to kompositioner, men Vuust og Esbjergs instrumentale fingeraftryk kompenserer for det melodiske miks.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA