x
Machine: Behind The Trees

Machine
Behind The Trees

Machine: Behind The Trees

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Keld Rud

For mere end 17 år siden skyllede den såkaldte grønne bølge ind over dansk rock og fik forandringens vinde til at blæse. Når man hører debuten fra denne kvartet fra Maribo, er det tydeligt, at de forandringer, bølgen bragte med sig, stadig sætter markante spor i den danske rockscene.

Man kommer ikke uden om at bruge ordet grunge, når man skal beskrive Machine. Tidlig Kashmir, Nirvana og Foo Fighters er nogle af referencerne.

Bandet er mest overbevisende, når de høvler store riffklodser af og lader den løsslupne jam stjæle billedet, som det sker på Taking Home The Pet og The Ill Contender. De håndterer de tunge sager med stor autoritet og formår at udvikle de instrumentale passager og gøre dem medrivende. De er mindre overbevisende i light mode som på You Are On og Almost Gone, hvor de spinkle melodier og bandets mangel på en selvstændig lyd kommer til skue.

Trods de mange yderst sympatiske træk og takter, der er at finde på Behind The Trees, er der noget vej at gå endnu for Machine, før løfterne bliver indfriet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA