x
Øystein Kapperud: 311/Amnesia

Øystein Kapperud
311/Amnesia

Øystein Kapperud: 311/Amnesia

GAFFA

Album / Handmade Records
Udgivelse D. 27.10.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Øystein Kapperud beskriver selv sit album som nordisk i sit lydbillede, og hvis man så forestiller sig, at det er noget med Ikea-design og den sprøde skandinaviske tone, så kan man godt tro om, for her tænkes snarere på nordisk som i isvinter, kulde og mørke. Skal man umiddelbart forsøge at sammenligne med et andet nordisk navn, så kunne danske Wäldchengarten måske være et godt bud.

Kapperud bevæger sig i det store hele inden for rammerne af det, man kunne kalde for mørk ambientmusik, enkelte steder med afstikkere i retning af noise, postrock og noget, der kunne minde om filmsoundtracks. Og det er der faktisk en hel del navne i den elektroniske underskov, der gør efterhånden, hvorfor en primær udfordring for genren er det at skabe sig et unikt, specifikt og personligt udtryk. Noget som jeg synes Øystein Kapperud kun i perioder for alvor formår.

311/Amnesia er på mange måder et udpræget "genre-album", altså musik, der virker, hvis man som lytter har udpræget interesse i netop disse musikalske strategier. Har man ikke det, så er chancerne for den helt store åbenbaring nok forholdsvis små. Men holder man af dronebaseret ambientmusik med støjflader, så kan man sagtens give Øystein Kapperud en chance, hvorfor jeg lige sniger mig op på fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA