x
Conjunto Angola 70 : Womex-åbning, Global, København N

Conjunto Angola 70 , Womex-åbning, Global, København N

Conjunto Angola 70 : Womex-åbning, Global, København N

Anmeldt af Torben Holleufer | GAFFA

Angola er et overset land i det sydlige Afrika, som gennemgik en løsrivelseskrig, som blandt andet smadrede en gylden musikepoke. Hørt det før? Okay, men i lighed med den massive revival for musik fra eksempelvis Etiopien tyder rigtigt meget på, at Angola kan være næste åbenbaring på verdensmusikscenen. Det sikrede en gruppe af de fedeste veteraner sig, da de under navnet Conjunto Angola 70 med et sindssygt svingende show formeligt blæste det internationale publikum ag såkaldte "womexicans" omkuld.

Angola er gammel portugisisk koloni, så der er alle de brasilianske forbindelser. Men samtidig kunne veteranerne i den grad deres rumba, og afrobeat - ja, sågar mbaqanga efter fornemmeste sydafrikanske mønster var dem heller ikke frmmed. Guitaristerne stod i forgrunden med deres tresserspader af mærkerne Teisco og Høfner, og deres lyd var så glidende sprukken, at saligheden i den grad bredte sig, mens fødderne ikke kunne stå stille.

Det er en stribe af de største veteraner fra Angolas storhedstid, som spillede deres første koncert sammen. Man mærkede det, da de ufortrødent spillede ekstranumre på stribe, og deres måde bare at cykle derudad, indbød til en fest uden lige.

Super åbning på Global.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA