x
The Strange Boys: Live Music

The Strange Boys
Live Music

The Strange Boys: Live Music

GAFFA

Album / Rough Trade Records
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Det bedste ved Live Music er næsten de første ti sekunder. Åbningsnummeret Me And You starter med et enkelt klaveranslag, der hurtigt vokser til et vakkelvorent ragtime-tema. En elektrisk guitarer imiterer tonerne, der bliver til et bluesriff. Og så er den enkle, rockabilly-inspirerede skæring i gang.

Havde man smag for det højtravende, kunne man kalde Me And Yous lyn-intro en skildring af rockmusikkens big bang – dengang sort jazz og blues trådte i forbindelse med hvid country og blev til rock'n'roll. Men Strange Boys selv er så uprætentiøse, at det ville virke malplaceret. Så det lader vi være med.

I stedet kan det konstateres, at Live Music er endnu et spøjst udspil fra de fire retro-rockere, der er mere retro end de fleste. Sådan at forstå, at deres sange ikke er kække hilsener til fortidens idoler, men helhjertede, kompromisløse favntag med toner fra længe før de mærkelige drenge blev født. Lyden er pænere end før og attituden næsten for tilbagelænet, men The Strange Boys er fortsat helt deres egne – og topcharmerende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA