x
Yuck: VoxHall, Aarhus

Yuck, VoxHall, Aarhus

Yuck: VoxHall, Aarhus

Anmeldt af Morten Yde Søndergaard | GAFFA

Det nye London-baserede indie-band Yuck har i dag opnået en position som hjørnesten i den nye bølge, den såkaldte "Nu-Gaze"; en ny type musik med klare referencer til start-90'ernes støjende indie-scene. Det i sig selv måtte gøre denne koncert til noget interessant. Men nej.

Bandet, der består af Daniel Blumberg (guitar), Max Bloom (guitar), Mariko Doi (bas) og Jonny Rogoff (trommer), virkede ikke alt for oplagte. Shoegaze var blevet til snooze-gaze. Fra koncertens start, hvor de fire medlemmer gik ind på scenen, til aftenens sidste nummer, var spillegejsten fraværende.

Kemien mellem Yuck og publikum, og selv kemien blandt bandmedlemmerne, var nærmest ikke eksisterende. De cirka 80 mennesker, der var til stede i salen, var tydeligvis et splittet publikum. Store dele var kommet for at høre opvarmningsbandet, Waldo & Marsha. Resten var trofaste Yuck-fans, der imellem numrene også klappede højlydt og støttede bandets koncert i VoxHall.

Bandet sætliste, der indeholdt 12 sange, vakte ikke stor begejstring. Spændingskurven steg kun enkelte gange i løbet af koncerten, men i disse momenter fik publikum også noget for pengene.

Man kunne tydeligt høre paralleller til både den amerikanske og engelske guitar-drevne rock-scene fra de tidlige 90'ere. Med nummeret "Milkshake" og det mere dronede nummer, "Suck", kunne man genkende klare referencer til både Dinosaur Jr., Sonic Youth, Pavement, My Bloody Valentine og Swervedriver med flere. Og det var her, at Yuck gav deres aftryk og kunne trumfe.

Support: Waldo & Marsha ****
Det otte mand store band, Waldo & Marsha, startede aftenen på en hæderlig manér med deres iørefaldende rock, efter eget udsagn med inspiration fra især 60'ernes og 90'ernes rock. Lydbilledet var melodisk og fyldigt, og man kunne mærke, at de virkelig nød at spille live.

Bandet har hen over sommeren spillet en lang række koncerter i Danmark og Tyskland, og det kunne man godt høre. De har tydeligvis fundet deres helt egen lyd, men man kunne ikke komme udenom, at bandet stadig er ungt og urutineret. Men der er ikke lang vej endnu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA