x
Marilyn Mazur: Celestial Circle

Marilyn Mazur
Celestial Circle

Marilyn Mazur: Celestial Circle

GAFFA

Album / ECM
Udgivelse D. 01.11.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Man kan godt tillade sig at hævde, at Marilyn Mazur er den danske jazzscenes mest anerkendte musiker internationalt. Hun har således spillet sammen med store navne som Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek! Hvilken dansker har ellers det? Men hun har også – især igennem det sidste årti – markeret sig internationalt som sin egen – med flere forskellige, altid interessante konstellationer. Der er derfor heller ikke noget overraskende i, at hun igen-igen udsender et album på det internationalt anerkendte tyske label ECM. Hun har niveauet og materialet til at udgive på det label.

Celestial Circle har hun indspillet sammen med pianisten John Taylor, sangerinden Josefine Cronholm og bassisten Anders Jormin. Og dén dansk / britisk / svenske kvartet spiller en fri form for jazz, som ikke skeler til vante genrer og grænser. Den spiller ikke jazz, der helt og holdent er improviseret, men dog kompleks jazz, som åbner for utallige øjeblikke af improvisation. Og som med Josefine Cronholm også præsenterer en samlende vokal.

Materialet er drømmende, sfærisk, komplekst. Men også fokuseret og let tilgængelig. Et nummer som Antilope Arabesque er f.eks. uhyre melodisk og dragende smukt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA