x
Brett Anderson: Black Rainbows

Brett Anderson
Black Rainbows

Brett Anderson: Black Rainbows

GAFFA

Album / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 14.11.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Med sit fjerde soloudspil har Brett Anderson lagt det nedbarberede og pittoreske lydbillede på hylden og igen kastet sig ud i elektrisk pop- og rockmusik med fuldt band. Og nøj, hvor det klæder ham.

Brittle Heart er en pompøs, men ikke overspillet popsang og det lyder helt spot on, når Anderson synger om power og passion. Den måske selvbiografiske Thin Men Dancing har et cool og blueset tempo, og Actors er hans måske bedste nummer i dette årtusind, med et hektisk elektrisk drive over en vintage mørk og sleazy Anderson-tekst.

Ikke alle numrene er helt så stærke, og produktionen er ind imellem lidt tynd, men det er ikke skæmmende. For musikalsk lyder det både mere modent og passende til den efterhånden 44-årige Anderson end det 15+ år gamle Suede-materiale, uden at det har mistet stemningen og energien, som hans vokal uundgåeligt bringer. Set med de briller er Black Rainbows noget nær en triumf for Brett Anderson og klart hans stærkeste soloalbum til dato – må eventuelt kommende Suede-materiale blot blive lige så potent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA