x
Roxette: Forum Horsens

Roxette, Forum Horsens

Roxette: Forum Horsens

Anmeldt af Morten Yde Søndergaard | GAFFA

Lørdag aften i Horsens stod i nostalgiens navn. Roxette var kommet for at tage publikum med på en rejse tilbage til de gode gamle 80'ere og 90'ere.

De to svenskere, Per Gessle og Marie Fredriksson, udgav deres debutalbum "Pearls Of Passion" tilbage i 1986, men fik først deres internationale gennembrud med deres andet studiealbum "Look Sharp!" fra 1988, der blandt andet indeholder hittene "Listen To Your Heart" og "The Look". Fra dét tidspunkt var Roxette et af de hotteste navne i musikindustrien.

Siden gruppens dannelse har Roxette solgt mere end 75 millioner plader verden rundt og i alt udgivet otte studiealbum og flere opsamlingsplader. Efter at albummet "Crash! Boom! Bang!" udkom i 1994, besluttede Roxette at holde pause på ubestemt tid.

I 1999 vendte de storslået tilbage på hitlisterne med albummet "Have A Nice Day", og Roxette var tilbage og kommet for at blive. Og dog.
I september 2002 fik Marie en kræftsvulst i hjernen og måtte igennem en meget hård periode i sit liv. Marie overvandt kræften, og i 2009 vendte Roxette officielt tilbage og har siden hen turneret rundt i hele verden.

Forventninger og indfrielse
Med sådan et imponerende bagkatalog med massive hits samt det nyeste album "Charm School", der udkom tidligere i år, var der høje forventninger til aftenens koncert iblandet lidt frygt efter de dårlige anmeldelser af sommerens koncert i Tivoli i København.

Med åbningsnummeret "Dressed For Success" var det tydeligt, at Per og Marie var klædt på til en unik aften i nostalgiens navn. Med sig på scenen havde duoen fem andre musikere, der alle havde hver deres egne unikke udtryk. Dette havde både fordele og ulemper. Meget af fokusset blev fjernet fra de to hovedpersoner, men publikum blev som følge heraf også involveret i resten af musikerne, og allerede på aftenens andet nummer, "Sleeping In My Car", blev koncerten løftet op på et mere grandiost niveau, hvor der blev skrålet med fra publikummet.

Aftenen bød på klassiske hits som "The Big L.", "Wish I Could Fly", "Fading Like A Flower"  og "How Do You Do?", men Roxette præsenterede også nogle af deres seneste numre blandt andet "She's Got Nothing On (But The Radio)", der fungerede som et superbt adrenalinkick for både publikum og bandet.

Da balladen "It Must Have Been Love" endelig kom med et sceneshow, der bød på stjerner og referencer til Hollywood og dets stjernedrømme, var det tidspunktet, hvorfra koncerten fik en stjerne mere fra mit vedkommende. 90'erne vil aldrig blive glemt og ej heller vil Roxette.

Det var tydeligt at se, at Marie stadig er påvirket af det voldsomme sygdomsforløb, men hun gjorde det glimrende, og hendes stemme ramte alles hjerter.
Koncertens sidste halvdel bød på et uovertruffent og prangende lysshow, og "Dangerous" samt "Joyride" afsluttede koncerten på bedste vis. Til koncertens ekstranumre triumferede Per og Marie og smed blandt andet esset "The Look" på bordet med en lille "Hey Jude"-afslutning, der blot fik publikum til at skrige i kor.

Roxette: De kom, de så, de sejrede. Aftenen stod i poppens navn, og 90'erne var til at føle på igen.

Support: Louise Juul **
Aftenen Roxette-koncert blev "opvarmet" af singer-songwriteren og folkmusikeren Louise Juul, men hvor meget opvarmning, der egentlig var, kunne publikum og jeg ikke mærke noget af.

Sangerinden, der kommer fra Bjerre ved Horsens, gav en yderst usikker koncert, der tenderede mod det søvndyssende. Med et nummer, der måtte tages om, fordi bandet spillede for langsomt, gjorde heller ikke situationen bedre.

Louise Juul havde desværre ikke meget at byde på, og en reel opvarmning fandt aldrig sted. Publikum var lige så "kolde" før, som de var efter Louises koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA