x
Diverse kunstnere: Backyard -  The Movie

Diverse kunstnere
Backyard - The Movie

Diverse kunstnere: Backyard - The Movie

GAFFA

DVD / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 07.11.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Ligesom Sverige er velkendt for sine iørefaldende eksportsucesser udi fermt skåret popmusik, er Islands hovedstad Reykjavik vel efterhånden nærmest legendarisk for sit blomstrende, eksperimenterende musikmiljø. Det er dét, der hyldes i nærværende koncertfilm, som henter sin titel i det forhold, at FM Belfasts Àrni Rúnar Hlöoversson her har sat en koncert op i sin egen baghave, bogstaveligt talt, og til lejligheden samlet en række lokale navne med Múm og Hjaltalin som de mest kendte.

Det er unægteligt intimt, og der er fine musikalske stunder undervejs, bevares. Sin Fang fænger med deres atmosfæriske folk, og Múm leverer en fin, akustisk præstation med If I Were a Fish og så videre. Men, men: indie-smarte islændinge med den helt rigtige sideskilning, insisterende intellektuelle briller og tilhørende hættetrøjer bliver aldrig denne signaturs fest, selvom det utvivlsomt har været hyggeligt.

Filmen, som ledsages af en cd med filmens lydspor, er instrueret af Àrni Sveinsson, som tidligere har instrueret musikvideoer for mange af de involverede bands, og hvis ret skal være ret, er der tale om en fin, uformel introduktion til Reykjavik-scenen anno 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA