x
Oneohtrix Point Never: Replica

Oneohtrix Point Never
Replica

Oneohtrix Point Never: Replica

GAFFA

Album / Software
Udgivelse D. 09.11.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Når man lytter til åbningsnummeret på Replica, kan man godt blive lidt forskrækket over den storladne, skønhedssøgende analog-synth-lyd, men skinnet bedrager. Der er meget retro-romantik og vangelisskønhed på Replica, men der lurer altid en snigende fare i de skurrende samples, i den til tider stressfyldte rytmik, i det skævt klippede.

Der er et konstant clash mellem det skønne og fredfyldte og det forvredne og skurrende. Remember, eksempelvis, åbner med kor-synthpads af den slags, der har været helt forbudt i mere end to årtier, men ved hjælp af fine vokalsamplemanipulationer skabes en spøgelsesagtig, interessant stemning. Sleep Dealer gør opklippethed til skønvirke, mens titelnummeret lyder som Ryuichi Sakamoto på angsttrip.

Et lille minus udgøres af det lidt enerverende gennemgående sample på Child Soldier, men det afholder ikke Replica fra at være et fint album, som kredser om romantikken og dens sammenbrud, og det er i spændingsfeltet mellem de to positioner, det bliver rigtig fedt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA