Rugsted & Kreutzfeldt: 5

Rugsted & Kreutzfeldt
5

Rugsted & Kreutzfeldt: 5

GAFFA

Album / PH Distribution
Udgivelse D. 06.11.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Duoen Rugsted & Kreutzfeldt har ikonstatus i dansk pophistorie med en række uforglemmelige og ret tidstypiske sange fra 80'erne. De afsluttede i fornuftig tid i 1985, og er siden da genopstået på scenerne til glæde for alle nostalgikere. Så langt så godt. Nu har de så fået blod på tanden til mere, og udgiver deres femte album. Albummet efterlader et stort hvorfor?

5 er nemlig rendyrket 80'er-pop, og den slipper ikke godt fra at se sig selv i spejlet anno 2011. Det har Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt tilsyneladende også gjort, og har derefter skyndt sig også at indspille alle de gamle sange med Danmarks Radios Underholdningsorkester. Så der er en grund til at købe 5.

Ligesom de grånende herrer er både musik og vokaler blevet lidt tynde i toppen. Det er stadig en underspillet og letbenet funk, som er rygraden i kompositionerne. "Tider kommer og går/men musikken består/til evighed" synger de i den udmærkede komposition Tider Kommer Og Går, men som knækker helt med sin banale tekst, som det er tilfældet på resten af albummet.

5 forgår, men fortiden består.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA