x
Gipsy Train: The Flying Dutchman

Gipsy Train
The Flying Dutchman

Gipsy Train: The Flying Dutchman

GAFFA

Album / Tutl
Udgivelse D. 12.11.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Omslaget til Gipsy Trains The Flying Dutchman er en rebus. Løs den, og du ved, hvordan færingerne lyder. Bandnavnet peger i retning af sigøjnermusik, albumtitlen lover sømandssange og den sort-hvid-røde omslagsgrafik signalerer Sovjetunionen. Og ganske rigtigt, debuten fra Gipsy Train er en kantet omgang russerrock tilsat roma-blæsere og fordrukne fælleskor.

Det er ikke så eksotisk, som det måske lyder. Ret beset kommer færingerne fem-ti år for sent til et bal, som Kaizers Orchestra og Gogol Bordello åbnede først i 00'erne. Men der er masser af gejst og gnist i The Flying Dutchmans fortællinger om korruption, træske kvinder og den borgerlige tilværelses kvælende kedsommelighed. Og så får Gipsy Train sjove indfald undervejs, hør bare titelnummerets overstyrede kor eller Travis' spøjse, britpoppede omkvæd.

I sidste ende har Gipsy Train ikke helt sangene til at kompensere for, at The Flying Dutchman er hørt før. Men potentiale har færingerne. Det bliver interessant at følge sigøjnertogets videre færd på de åbne russiske sletter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA