x
Papir: Stundum

Papir
Stundum

Papir: Stundum

GAFFA

Album / El Paraiso
Udgivelse D. 28.11.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

På den danske scene for semi-improviseret jamrock – sådan én findes der skam – er Causa Sui en slags ledestjerner. Andet album fra Papir er produceret af Causa Suis Jonas Munk, og det er såmænd også Causa Suis pladeselskab, der står bag udgivelsen af Stundum. Men Papir er deres egne, og heldigvis for det.

Med seks numre fordelt på 80 minutter er Stundum et album, der tager sig tid. Tid til at folde enkle, melodiske guitartemaer ud i trippede ekskursioner til spacerockens fjerneste spiralarme. Tid til at nikke belevent i retning af alle fra Tortoise og Santana til Neu! og Joe Satriani. Og tid til at kede denne anmelder en smule.

For selvom Papir er dygtige, så føles 80 minutter i selskab med deres både minimalistisk repeterende og kosmisk jammende rock i hvert fald som 100. Måske faktisk 120. Live må det være forrygende at høre musikken tage form i nuet, men den oplevelse kan ikke være på en cd. I stedet kunne Papir med fordel have kogt numrene ned til deres essens og skåret mere ind til benet, end de gør på Stundum. Måske næste gang?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA