x
Peter Gabriel: New Blood Live In London

Peter Gabriel
New Blood Live In London

Peter Gabriel: New Blood Live In London

GAFFA

DVD / Eagle
Udgivelse D. 10.11.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Denne dvd fra marts i London er tænkt som den naturlige konklusion på Gabriels to seneste cd-udspil med orkesterversioner af først andres sange, Scratch My Back, og senest egne numre, New Blood.

Det ærgerlige er, at den er optaget så sent i projektet, at Gabriel her overvejende fokuserer på egne sange, og ikke cover-udspillet, som var langt det mest interessante med spændende ny-fortolkninger og -arrangementer. Jo, der er Paul Simons The Boy In The Bubble – "som vi sugede al afrikansk blod ud af og endte op med endnu en miserable white man's song", siger Gabriel herligt ironisk – men ingen Heroes, ingen Bon Iver-Flume og de andre perler.

I stedet er fokus på Gabriels selv, hvor John Metcalfes arrangementer er langt mere original-tro og mindre eventyrlystne. Selvfølgelig er der orkesterdrama og smukke stunder, f.eks. Don't Give Up-duetten med sødmefulde Ane Brun, men setuppet mangler dynamik og bliver ensformigt. Og så har dvd'en generelt problemer med at indfange de flotte visuelle stunder, koncerterne vitterligt bød på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA