x
Sanne Salomonsen: Tiden Brænder

Sanne Salomonsen
Tiden Brænder

Sanne Salomonsen: Tiden Brænder

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 14.11.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Danmarks rockmama er, to år efter det store comeback Unico, klar med endnu et album – endnu et på dansk.

Mens Unico præsenterede en skrøbelig Sanne med brug for at sætte fokus på glæden og kærligheden til livet, så er Tiden Brænder et velkommen tilbage til den velkendte fandenivoldske Sanne.

Albummet trækker tråde langt tilbage i Sannes karriere. Faktisk helt tilbage til starten (Sneakers-tiden i starten af 80'erne), når Emily flyder fra højttalerne som en opdateret Sui Sui, eller når Dæmoner sætter det hele i gang; en Woodoo anno 2011. Det er umiskendeligt Sanne, og det fungerer.

"Jeg' tilbage i dit fjæs, lissom spraytan" (Små Soldater) – ligesom Thomas Helmig har sunget duet med et af tidens hotte unge navne (Medina, 100 Dage), så har Sanne fået Nik & Jay med, og de citerede ord kommer (ikke overraskende) fra dem. Det overraskende ved nummeret er kombinationen af 1) et forsøg på at kaste et kritisk blik på samtiden, 2) Nik & Jay og 3) flankering af børnekor. Vel at mærke et børnekor, som synger om "små soldater" som "svinger med fanerne". Referencen til Pink Floyds Another Brick in the Wall er tæerkrummende malplaceret. Der er gabt meget højt over meget lidt.

Det er ærgerligt, for der er ingen grund til at gøre børnekor eller Nik & Jay til støttestrømpe. Sanne rammer med egen kraft nostalgien og nutiden på én gang i udvalgte numre som Emily, Ingenmandsland og Tiden Brænder. Numre, som glimter som nye diamanter i den tronstol, der tilhører vores rockmama.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA