x
Kenneth Knudsen: May Be

Kenneth Knudsen
May Be

Kenneth Knudsen: May Be

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 23.11.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Det kan godt være, at rutinerede Kenneth Knudsen igennem flere år har fordybet sig i musikkens væsen. Men den instrumentale musik, der herefter – og især med dette dobbeltalbum – er kommet ud af hans gravearbejde, er simpelthen for kedelig.

Der er dem, der kalder Kenneth Knudsen Danmarks svar på Joe Zawinul. Men salig Zawinul var ikke kedelig. Det er til gengæld vor egen synthesizerbetvinger.

At lytte til May Be er som at spise flødeis i vinterhalvårets Grønland. Det hele går i ét. Der er ingen lys. Ingen smagsforstærkende effekt. Ingen antydning af grund til at høre begge cd'er – endsige til at høre dem flere gange. Det har undertegnede dog gjort, og alligevel er dobbeltalbummet forblevet ugæstfrit og mørklagt. Introvert, kan man sige.

Kenneth Knudsen arbejder med soundscapes – med lyd, klangflader og rytmiske loops – men selv om både gamle numre pudses af og nye tilføres, forbliver May Be et snedækket landskab i tusmørke, uden konturer, uden formildende lys og lyd. Hist og her anes en melodi. Men selv et element af en sådan ændrer ikke ved, at musikken som helhed fremstår for uudfoldet. Kun Palle Mikkelborg lyser seriøst op i mørket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA