x
Tim Christensen And The Damn Crystals: Tim Christensen And The Damn Crystals

Tim Christensen And The Damn Crystals
Tim Christensen And The Damn Crystals

Tim Christensen And The Damn Crystals: Tim Christensen And The Damn Crystals

GAFFA

Album / Mermaid Records
Udgivelse D. 25.11.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Tim Christensen gør på sit fjerde soloudspil en dyd ud af at iscenesætte sig selv som en rockens mand, der ikke er til fals for alt for sukkersøde ballader. Tim Christensen And The Damn Crystals er muligvis resultatet af en godt rockende reunion-turné med Dizzy Mizz Lizzy. I hvert fald er der skruet gevaldigt op for forstærkerne på albummet, der overrumplende lægger ud med den 10 minutter lange The Damn Crystals, som er en klassisk Tim Christensen med et langt mellemspil og en højspændt afslutning. Typisk et afslutningsnummer på et album og ved en koncert, men nu vil Tim Christensen altså gerne vise tænder fra start.

Det er ingen tilfældighed, at bandnavnet er tilføjet solistens, da sangene er arrangeret af Tim Christensen og band, og albummet lyder også som et rigtigt bandalbum. Og det er et yderst velspillende hold bestående af Lars Skjærbæk (guitar), Søren Koch (bas), Christoffer Møller (keyboard) og Jesper Lind (trommer).

Det er ikke mindst Lars Skjærbæk, der giver sangene fylde, som i den skarpt skårne Surprise Me og den flot rullende Happy Ever After. Men den melodiske formkurve er faldende albummet igennem, og det har tydeligvis sin pris, at Tim Christensen har givet køb på sin mere bløde melodiside.

Tim Christensen And The Damn Crystals er et ganske udmærket rockalbum. Men heller ikke mere. Der er simpelthen en mangel på slidstærke melodier, hvilket er noget paradoksalt for en ellers eminent melodimager. Til gengæld er der guitar og guitar på Tim Christensen And The Damn Crystals.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA