x
Ben Frost & Daniel Bjarnason: Solaris

Ben Frost & Daniel Bjarnason
Solaris

Ben Frost & Daniel Bjarnason: Solaris

GAFFA

Album / Bedroom Community
Udgivelse D. 17.11.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Ben Frost og Daniel Bjarnason lader sig på dette album inspirere af gammel science fiction, og måske i mere end en forstand. Som titlen antyder, så er Andrei Tarkovskys filmatisering af Stanislaw Lems roman, Solaris, den egentlige inspirationskilde bag musikken, men samtidig kan man også godt tillade sig at hævde, at albummet i lige så høj grad er inspireret af ambientmusikken dengang den drømte futuristiske visioner, f. eks. personificeret gennem Brian Eno.

Her er altså tale om stemningsskabende og overvejende næsten stillestående musik uden brug af rytmik eller melodi i traditionel forstand. Læg hertil en smule inspiration fra moderne klassisk musik også, og så er formlen klar.

Solaris er ikke et album, der overrasker eller på nogen måde redefinerer sin genre. Det her er ambientmusik af den gamle skole, uden lækre chillout-beats fra Ikea, og det er måske rart nok. Men det er nok mest en udgivelse for dem, der er til den slags - de fleste andre vil måske synes, at det lyder som lydspor til en tilfældig dokumentarfilm på DR2. Har man dog en smag for klassisk ambient, og har man tilmed et par af de toneangivende Eno-titler i genren derhjemme, så kan man godt være med her også.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA