x
Joachim Kühn / Majid Bekkas / Ramon Lopez: Chalaba

Joachim Kühn / Majid Bekkas / Ramon Lopez
Chalaba

Joachim Kühn / Majid Bekkas / Ramon Lopez: Chalaba

GAFFA

Album / ACT
Udgivelse D. 17.11.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den tyske veteran, jazzpianisten og -saxofonisten, Joachim Kühn, er en verdensstjerne. Han har spillet med større stjerner som Archie Shepp, Ornette Coleman og Stan Getz, men er ikke desto mindre også selv en stjerne. Den tyske jazzscenes allerstørste, måske.

Da Kühn i 2003 mødte den marokkanske guembri- og oud-spiller Majid Bekkas, kom stjernens liv med musikken trods stjernestatus til at ændre retning. Fra jazzen over imod verdensmusikken. For så stærk var Bekkas musikalske approach, at Kühn måtte ændre retning. Da Kühn og Bekkas få år senere mødte den spanske trommeslager og percussionist Ramon Lopez og sammen med ham indspillede albummet Kalimba i 2007, var deres skæbne som beseglet. I dag er den tysk, marokkansk, spanske trio en uomgængelig størrelse på den europæiske jazz- og verdensmusikscene.

Trioen er magisk, organisk, harmonisk – live og i studiet. Således også på dette, dens tredje album. Chalaba er et uhyre vellykket, virtuost turneret vidunder, der – som de to første album - fortjener at vinde de tyske pladekritikeres pris. De tre musikere står hver for sig klart og tydeligt afbilledet i musikken, men sammen udgør de en mesterlig trio i grænselandet mellem moderne jazz og verdensmusik med blik for nordafrikanske og spanske traditioner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA