x
Diverse kunstnere: The Twilight Saga, Breaking Dawn Part I

Diverse kunstnere
The Twilight Saga, Breaking Dawn Part I

Diverse kunstnere: The Twilight Saga, Breaking Dawn Part I

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 07.11.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Piger verden over dåner. Drenge ruster sig med mandshjerte og spiller med modet. I biografens mørke har The Twilight Saga-filmene fascineret lige så mange teenagere, som bøgerne har gjort. De har spænding, uhygge og masser af kærlighed. Teenagere sluger det, og pengene suges ud af lommerne på dem. Den gode historie er en millionforretning.

For de heldige musikere, som er udvalgt til soundtracket, er der selvfølgelig også en bid af den luns. For ikke at nævne hul igennem til et kæmpestort, ungt publikum. Derfor er det opløftende, at det ikke er Miley Cyrus, The Jonas Brothers og Bieber, der udgør soundtracket. Derimod er det f.eks. indie-navne som Iron & Wine, hip-hop/r&b-kometen Theophilus London og de engelske indie-rockere Noisettes, der får lov at eksponere deres musik. Ep-debuterende Imperial Mammoth bidrager med en smuk Requim On Water, og The Joy Formidable, et indierock-band fra Wales, som albumdebuterede tidligere i år, åbner det hele med deres drømmende, men lettilgængelige track Endtapes.

Soundtracket lukker med filmkomponisten Carter Burwells (Coen-brødrenes foretrukne komponist) Love Death Birth. Ligesom soundtrack-oplevelsen i det hele taget er det voluminøst uden at blive vulgært.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA