x
Balthazar: Huset, København

Balthazar, Huset, København

Balthazar: Huset, København

Anmeldt af Siri Holm | GAFFA

Tirsdag aften indtog de fem debutaktuelle belgiere Musikcaféens scene i Huset i Magstræde i København.

Det forholdsvis mennesketomme lokale bød på små bordmiljøer, hvor de få fremmødte havde plantet sig godt i de tilhørende stole, med en gratis fadøl i hånden. En smule forsinket strømmede lyden af en forvrænget violin ud af højttalerne, og efter nogen tid kom fire fyre og en pige traskende ind på scenen og gjorde sig klar med deres instrumenter.

Lige på og tungt lagde bandet ud med gennemtrængende bas og trommer, som viste sig at være signatur-ingredienser koncerten igennem.

Allerede i første nummer "The Boat Man" beviste bandet deres dygtighed i at beherske instrumenter og evne til at komponere smukke og iørefaldende sange. Deres lyd er ligetil indie-rock, og de er allerede blevet beskrevet som værende en laid back udgave af Arctic Monkeys samtidig med, at de for mig blandt andet også minder om den amerikanske duo Chester French. Men Balthazar besidder stadig deres helt egen lyd, som er svær ikke at blive betaget af.

I løbet af aftenen fik publikum serveret to håndfulde numre, som bestod af godt og blandet fra debuten "Applause", men også nogle nye sange, som Balthazar havde med i godteposen. 

Skiftende vokalister

Numrene blev skiftevis sunget af de to mandlige vokalister Jinte og Maarten i front, med koropbakning fra de resterende medlemmer. Jintes rustne røst skar i den følsomme del af ens nervesystem, mens Maartens vokal til tider fik en til at tænke på en engelsksproget udgave af Steppeulvenes Eik Skaløe. Instrumentalt bød bandets lineup på to guitarer, en bas, trommer, violiner, keys og diverse former for slagtøj, som flittigt blev benyttet koncerten igennem. 

Belgiske Balthazar har for nylig udgivet deres debutalbum, og med en netop afsluttet Europaturné drager de atter i studiet for at indspille endnu et album, de forventer at have klar engang i det nye år.

Aftenens koncert i Musikcaféen i Huset i Magstræde, var altså bandets sidste koncert på deres turné, og det var tydeligt at mærke, at de fem bandmedlemmer var kede af, at der ikke var flere fremmødte til netop denne koncert. 

Omkvædet i det afsluttende ekstranummer "Blood Like Wine" opfordrede sammen med bandet til, at man skulle løfte sit glas og skåle aftenen ind, hvilket ville have været et godt kick til starten på en god aften efter en fantastisk koncert, men desværre var publikum ikke helt gearet til den slags ballader. Og om det skyldtes musikken eller den generelle lidt tilbageholdte stemning, er ikke til at vide.

 

Balthazar er en spøjs størrelse. Under koncerten lagde de flere gange op til flabede og ekstraordinære mellemspil og outroer, som desværre kun blev en realitet ganske få gange. Bandet har en afslappet og til tider ugidelig attitude, men samtidig er de nogle fantastisk dygtige musikere, som fortjener langt større opmærksomhed i fremtiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA