x
Simon Fisher Turner & Simon J. Jörgensen: Soundescapes

Simon Fisher Turner & Simon J. Jörgensen
Soundescapes

Simon Fisher Turner & Simon J. Jörgensen: Soundescapes

GAFFA

Album / Mute
Udgivelse D. 21.11.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Soundescapes er blevet til via emailudveksling af filer mellem den debuterende Oslo-bo Espen J. Jörgensen og den garvede lydmager Simon Fisher Turner. Resultatet er en samling stærkt abstrakte numre, som bevæger sig mellem noise, ambient, dub og electronica.

Desværre er de fleste numre både stillestående, grooveforladte og, der, hvor de støjer, banalt larmende. Titelnummeret, der begynder som et stykke fuglefløjtsambient, puster sig op med støj og ender i en ordentlig omgang mundharpe-ligegyldighed. Lidt bedre støjes der på Snowhere. Her er det den forfrosne ambient-del, der ikke rigtigt engagerer lytteren og dermed ender som et krystallinsk lydtapet uden synderligt formål.

Denne signatur er ellers begejstret for den mere eksperimenterende ende af det elektroniske musikspektrum, men Soundescapes består desværre af lyde, man hellere vil flygte fra end via. Ikke fordi de støjende elementer skræmmer en bort, men fordi kompositionerne fortaber sig i retningsløshed og derivative eksperimenter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA