x
Coldplay: Sentrum Scene, Oslo

Coldplay, Sentrum Scene, Oslo

Coldplay: Sentrum Scene, Oslo

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Onsdag eftermiddag stod Coldplay-fans fra hele Norden klar til at modtage bandet på tæt hold. Koncerten skulle oprindeligt afholdes på Nationalteatret i Oslo for knap en måned siden, men blev aflyst og flyttet til Sentrum Scene på grund af sygdom. Der var ingen billetter til salg, idet de skulle vindes gennem konkurrencer i de nordiske lande. Selv om Sentrum Scene kan rumme lidt over 1700 mennesker, er det legitimt at kalde koncerten en "eksklusiv intimkoncert", når bandet har solgt mere end 50 millioner plader, og deres fem studiealbum har toppet hitlisterne i et dusin lande.

Koncerten blev afholdt i forbindelse med promoveringen af bandets nye album "Mylo Xyloto" og vil blive vist i sin helhed på norsk TV2 i julen.

Total kontrol

Mere end ti år efter udgivelsen af deres debutalbum "Parachutes" fremstår bandet med en enorm selvtillid. Tidligt i koncerten fyrede de kæmpehittene "Yellow" og "In My Place" af, hvilket blev gengældt af et taknemmeligt publikum.

Frontmand Chris Martin, der tidligere har udtalt, at a-ha var inspiration til at starte bandet, aflirede norske vendinger og spillede op til publikum. Om han sprang rundt på scenen eller satte sig ved klaveret og trampede med fødderne, var han selvsikkert til stede og tog styringen i det relativt lille lokale.

Smålegendarisk

For de heldige fans og branchefolk var det en smålegendarisk koncert onsdag eftermiddag. Bandet formåede ikke at bryde grænserne for sin egen formåen, men leverede en solid sætliste, hvor gamle hits gjorde størst indtryk.

Den robuste og suggestive "Violet Hill", efterfulgt af en up-tempo-udgave af "God Put A Smile On Your Face" var massive indslag, som viste bandets mere rockede side. Efter voldsomt bifald kom gruppen ind på scenen igen og leverede de klassiske Coldplay-ballader, "Clocks" og "Fix You", før de afsluttede med singlen "Every Teardrop Is A Waterfall", som fik stort set alle på Sentrum Scene til at hoppe rundt i danserus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA