x
McCormack & Yarde Duo: Places And Other Spaces

McCormack & Yarde Duo
Places And Other Spaces

McCormack & Yarde Duo: Places And Other Spaces

GAFFA

Album / Edition Records
Udgivelse D. 05.12.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den britiske jazzduo – pianisten Andrew McCormack og saxofonisten Jason Yarde – er en forholdsvis ubeskrevet størrelse i Danmark. I hvert fald for nuværende. Med det niveau, de to hidtil har præsteret – og det kunstneriske udtryk, de yderligere raffinerer med albummet Places And Other Spaces – skal der imidlertid mere end et almindeligt uheld til, for at de forbliver ukendte her til lands.

Places And Other Spaces er således et af de bedste jazzalbum, undertegnede har hørt endnu i år. Det er et ambitiøst, generøst, melodiøst og helt usædvanlig godt gennemarbejdet album med en helt særegen varm klang. Places And Other Spaces er et enkelt og dog flerdimensionelt album. Et umiddelbart tilgængeligt og dog udfordrende album, som spænder fra det kammermusikalske – Epilogue – helt over til det avantgardistiske – The Spaces Before.

Så godt som alt materialet er nyt, skrevet og raffineret af de to. Kun Gershwins Embracable You har sneget sig ind iblandt de originale numre. Men kombinationen – de nye og det gamle nummer – fungerer uhyre godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA