Jakob Bro: Time

Jakob Bro
Time

Jakob Bro: Time

GAFFA

CD / Loveland Records
Udgivelse D. 07.12.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Selv om jazzguitaristen Jakob Bro har lavet flere fremragende plader, fik han netop med den forrige et veritabelt gennembrud. Balladeering besad tilsyneladende det, der skulle til for at vinde gehør uden for de etablerede jazzkredse. Balladeering var da også stilfærdigt tilbageholdte jazzballader, der alle besad en særegen, magisk, dragende kraft og klang.

Opfølgeren, Time, er en naturlig forlængelse af selvsamme klangbillede. Og det til trods for, at trommeslageren Paul Motian er blevet udskiftet med bassisten Thomas Morgan. Jakob Bros kompositoriske fingerprint går klart igen. Time er ganske vist et selvstændigt værk, men kompositionerne besidder samme særegne, magisk dragende kraft og forløses med samme magisk dragende klang. De er lige så ydmygt tilbageholdte og frit flydende, men måske nok også en anelse mere ambient.

Jakob Bro leverer igen-igen en fremragende indsats som guitarist. Og igen-igen styrkes hans visionære udtryk af en suveræn back-up fra jazz-ikonerne Lee Konitz på saxofon og Bill Frisell på guitar.

Time er intet mindre end en fremragende plade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA