x
Mats Eilertsen: Sky Dive

Mats Eilertsen
Sky Dive

Mats Eilertsen: Sky Dive

GAFFA

Album / Hubro Music
Udgivelse D. 09.12.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Bassisten Mats Eilertsen er et – i Danmark – ret ubeskrevet blad. Men nordmanden er fast inventar i norske Tord Gustavsens fremragende band og udgav sidste år under eget navn det anmelderroste gennembrudsalbum Radio Yonder.

På sit nye album i eget navn, Sky Dive, har han forstærket sin besætning med den finske pianist Alexi Tuomarila, som bl.a. er polske Tomasz Stankos sideman. Hertil kommer de "gamle kendinge" Tore Brunborg på sax (også kendt fra Tord Gustavsens band), Thomas T. Dahl på guitar og Olavi Louhivuori på trommer (også kendt fra Tomasz Stankos band).

Disse musikere har – med komponisten, kapelmesteren og bassisten Mats Eilertsen i spidsen – skabt et dragende forførisk, organisk musisk univers, som ligger i forlængelse af det, de fire tegnede op på Radio Yonder, men som på Sky Dive – takket være den finske pianist – synes fuldendt. Musikken har en intens, lyrisk nerve. Er detaljerig og sofistikeret. Melodisk og smuk. Giver sine steder mindelser om Tord Gustavsen og Esbjörn Svensson m.fl. Emmer af samme nordisk, melankolske vibe.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA