x
Paul McCartney: The Love We Make

Paul McCartney
The Love We Make

Paul McCartney: The Love We Make

GAFFA

DVD / Eagle Rock Entertainment
Udgivelse D. 09.12.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Paul McCartney var i New York 11/9-01 og egentlig på vej hjem til England til en familiefødselsdag, da det første fly ramte World Trade Center. "Hvad kan jeg gøre?", var hans første tanke. Det er oplægget for nærværende dokumentar, og så kunne man jo godt i sit stille sind frygte en selvsmagende og patetisk omgang. Det er det bare ikke.

I stedet får vi et personligt portræt af en sympatisk superstjerne på gaderne i et New York i mental undtagelsestilstand, i åbenhjertig og eftertænksom samtale med blandt andre "60 Minutes"-journalisten Dan Rather og i øvelokalet op til den store koncert i kølvandet på terrorangrebene. I forbifarten møder vi folk som Jagger, Townsend, Osbourne, Clapton, Bowie med mange flere, og i hænderne på veteranen Albert Maysles er det blevet til en fin collage, hvor mennesket McCartney fylder mere end musikken.

Men så er der jo altså alligevel uundgåeligt momenter, hvor Paul tager mikrofonen og med et minder én om, at han jo for resten også er en fandens ferm sangskriver, når det tager ham. "The Love We Make" er ikke en født klassiker i sin genre, men den er et fint og uformelt portræt bestrøet med adskillige små og store højdepunkter, på gaderne såvel som på scenen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA