x
The Black Keys: El Camino

The Black Keys
El Camino

The Black Keys: El Camino

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 05.12.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Spørgsmål: Hvordan følger man op på et gennembrudsalbum, der har solgt millioner af eksemplarer og bragt éns navn på alles læber? Svar: I al hast.

Eller sådan lyder The Black Keys' bud i hvert fald. Kun halvandet år efter Brothers forlenede Ohio-duoens sprøde bluesrock med en klædelig sjælfuldhed, er El Camino på banen, produceret af Danger Mouse og bygget til fart.

Med elleve sange fordelt på 38 minutter er der ingen tid til at nulre sig selv i navlen. El Camino er en tour de force i effektiv rockmusik – don't bore us, get to the chorus. Ikke et minut spildes på albummet, der rammer ned lige midt imellem Brothers' flirt med sydstatssoul og Rubber Factorys brølende 70'er-rock.

El Camino er lyden af et band, der er helt oppe i omdrejninger. De veldrejede rocksange synes at sprøjte ud af dem, og alt, hvad de forsøger sig med, fungerer. Det er ikke et album, hvor The Black Keys søger nye horisonter, og man kan godt savne pusterummene fra den mere inderlige Brothers. Men for pokker, hvor er det knivskarpt skåret!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA