Høgni Reistrup: Samrøđur viđ framtíđina

Høgni Reistrup
Samrøđur viđ framtíđina

Høgni Reistrup: Samrøđur viđ framtíđina

GAFFA

CD / Tutl
Udgivelse D. 21.11.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Verdens bedste fodboldnation – set i forhold til indbyggertallet. Sådan opfatter færingerne sig selv, og verdensranglisten bakker dem op. Men har øgruppen med de 50.000 indbyggere også verdens største bruttonationalprodukt af interessant rockmusik? Denne anmelder er tilbøjelig til at sige ja.

Anført af ledestjernen Teitur har færøske navne som Eivør, The Dreams og Høgni Lisberg markeret sig stærkt, og der er grøde i vækstlaget. Høgni Reistrup er en af Færøernes velbevarede hemmeligheder. På sit tredje album synger den klassisk uddannede singer-songwriter med den luftige vokal fortsat kun på færøsk – og talentet er stadig så stort, at det ikke burde kunne rummes derude på Atlanterhavet.

Med inspiration fra især drømmende britisk pop/rock fremtryller Reistrup stemningsfulde pophymner, der går deres egne veje. Indrømmet, melodierne er ikke altid så iørefaldende, som man kunne ønske sig. Men Samröđur Viđ Framtiđina er intim og yndefuld, det perfekte akkompagnement til en kold, mørk vintermorgen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA