x
Lisbee Stainton: Go

Lisbee Stainton
Go

Lisbee Stainton: Go

GAFFA

Album / Western Songs
Udgivelse D. 17.10.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Go er den enkle, ligefremme titel på Lisbee Staintons tredje album. Den engelske folkinspirerede singer/songwriter er god til den enkle form. Med fokus på vokal og guitar fortsætter hun lige frem ad den vej, hun har lagt på sine tidligere udgivelser.

Staintons sange er aldrig hverken spinkle eller skrøbelige. Hendes stemme sender hendes tekster af sted, opfyldt af klarhed. Også hvor der er tvivl eller fortvivlelse i teksterne. Men også inden for tekstuniverset tegner sig et billede af en sangerinde, som ikke vil lade sig overvinde af opgivenhed eller meningløshed. Ordene, der fletter sig sammen med fingerspillet på den otte-strengede guitar, løfter hende ud af hjertekvaler med vilje og poesi.

"Fear was staring face in windows/glassy eyes and grinning bones/that shook you cold behind the door./And then there's losing love and lacing loss/with words that went untold/so secretly to smother me./ So wrench me loose..."(Wrench). Singlen Wrench er et fint eksempel på det, Stainton kan, og melodien er stærk. Det er ikke alle sangene, der bærer samme melodiske styrke, men Stainton er absolut værd at lytte til.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA