x
Trent Reznor og Atticus Ross: The Girl With The Dragon Tatoo

Trent Reznor og Atticus Ross
The Girl With The Dragon Tatoo

Trent Reznor og Atticus Ross: The Girl With The Dragon Tatoo

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 09.12.2011
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Scoret til David Finchers med spænding ventede filmatisering og amerikanisering af Stieg Larssons nyklassiker af en kriminalroman, Mænd Der Hader Kvinder, håndteres af Nine Inch Nails- og How To Destroy Angels-makkerparret Trent Reznor og Atticus Ross, der også stod bag det Oscarvindende score til Finchers forrige film, The Social Network.

Som i Reznors imponerende bagkatalog, der også indbefatter kuratorrollen på Natural Born Killers- og Lost Highway-soundtrackperlerne, er det igen de ildevarslende toner, der hersker på dette næsten tre timer lange score. Og selvom vi endnu ikke har haft mulighed for at se "the feel bad movie of Christmas," så er det ikke svært at forestille sig, at musikken passer perfekt til Finchers møde med Lisbeth Salander-universet.

Ud over effektfulde coverversioner af Led Zeppelins Immigrant Song med vokal af Karen O og Bryan Ferrys Is You Love Strong Enough? sunget af Reznor og hustruen Mariqueen Maandig, får vi 37 vellydende instrumentalnumre, der mestendels leger med mikset mellem florlette klaver- og klokketemaer og en underliggende dyster og ofte elektronisk stormvarsling. En lydmæssig lækkerbisken, men i længden en for stor mundfuld.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA