x
Pulled Apart By Horses: Tough Love

Pulled Apart By Horses
Tough Love

Pulled Apart By Horses: Tough Love

GAFFA

Album / Transgressive Records
Udgivelse D. 30.01.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Leeds-kvartetten Pulled Apart By Horses bliver ofte kategoriseret som et "screamo"-orkester. Det er helt forkert. For hvor genrer som emo og screamo tager udgangspunkt i vokalen, står Tough Love i dén grad i den brølende rockguitars tegn.

Med afsæt i tunge post-hardcore-orkestre som Fugazi og Helmet bygger britiske Pulled Apart By Horses deres sange op omkring monumentale guitarriff og kinetiske rytmer. Tom Hudsons vokaler er hverken kønne eller nuancerede, og det behøver de heller ikke være. Her er det guitaren, der er i fokus, sparket frem af en arrig rytmesektion. Hør bare åbningsnummeret V.E.N.O.M., der er spækket med anerkendende nik i retning af riffmeisterne fra Black Sabbath og Motörhead.

Tough Love er ikke et album, der byder den uindviede velkommen. Men dem, der drister sig ombord i rocklokomotivet, vil finde meget at sætte pris på – faktisk endnu mere, end det første indtryk lader ane. For bag farten og tyngden gemmer sig et overraskende melodisk overskud, der hæver Pulled Apart By Horses et godt stykke over den benhårde genres standardniveau.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA