x
Ray Charles: Live in France 1961

Ray Charles
Live in France 1961

Ray Charles: Live in France 1961

GAFFA

DVD / Eagle Rock Entertainment
Udgivelse D. 14.12.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Florida-fødte Ray Charles Robinson pladedebuterede tilbage i '49, døde i en alder af 73 i 2004 og indtager i dag en uanfægtelig, ikonisk status i rockhistorien. Sådan var det imidlertid (endnu) ikke, da en 30-årig Charles i sommeren '61 landede i Orly-lufthavnen ved Paris for at give karrierens første koncerter i Europa – i alt fire shows ved Antibes Jazz Festival ved Cote d'Azur, hvor eksilamerikanere som F. Scott Fitzgerald og Sidney Bechet tidligere havde slået deres folder.

Well, at dømme efter disse syv kvarters overbevisende optagelser – digitaliseret og remastereret fra de originale 16mm-film – kan Charles kun have overbevist det europæiske publikum disse aftener med sine sjælfulde leveringer af blandt andre Georgia On My Mind, What I'd Say og I Wonder med et yderst kompetent band og backingsangerinderne The Raelettes i ryggen.

Uddrag fra alle fire shows er inkluderet i dette historiske sæt, som efter halvtreds år (!) stadig står friskt og stærkt som en tyk understregning af, hvorfor det nu lige var, at Charles var en så unik performer og crossover-kunstner, som formåede at favne såvel blues og jazz som gospel og r'n'b og inspirere et utal af efterfølgere. Essentielle, rockhistoriske optagelser. Simple as that.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA