x
The Silent Section: Contour of a Passing Dream

The Silent Section
Contour of a Passing Dream

The Silent Section: Contour of a Passing Dream

GAFFA

Album / Tryghed Og Tristesse
Udgivelse D. 14.12.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

The Silent Section, som blandt andet har udgivet en syv-tommer med et Peter Peter-rework, er tilbage med sit andet album, Contour Of A Passing Dream, der ligesom debuten flyver som et storladent og prætentiøst støj-opus på både godt og ondt. Albummet udkommer på det lille Odense-selskab Tryghed & Tristesse.

I forhold til A Final Delirium er værket her langt mere fokuseret og stærkt arrangeret – og lyden og produktionen fremhæver på fremragende vis de musikalske årer, der strækker sig mod den storladne art-synthesizerrock, der også af bandet selv sammenlignes med Swans. Der er imidlertidig også strejf af postrockens dirrende, højstemte guitarspil, shoegazens effekter og krautrockens tydelige sequenser-opbygninger – for eksempel på Drifting Ahead Backwards og den stærke Fresh Blood.

Toeren holder momentum hele vejen, også selvom et nummer som No Admission To Dream – også i titlen – er træg. Og så er sanger Morten Carlsens udtale en afgørende smagssag, som denne signatur ikke kan lære at elske.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA