x
Air: Le Voyage Dans La Lune

Air
Le Voyage Dans La Lune

Air: Le Voyage Dans La Lune

GAFFA

Album / EMI Music
Udgivelse D. 06.02.2012
Anmeldt af
Jesper Buhl

Airs arbejde med at lave et score til stumfilmen Le Voyage Dans La Lune, som er illusionisten og filmpioneren George Méliès' måske mest kendte værk, greb om sig og er blevet til et helt album. Det er stadig den organiske tilgangsvinkel, den velpolerede lyd og den småpsykedeliske grundstemning, der dominerer, ligesom på mange af Airs andre plader, men det er, som om arbejdet med filmen har gjort, at musikken er blevet ekstra romantisk og sødmefuld, men også en lille smule mere dissonant i detaljen, hvilket klæder musikken fint.

Seven Stars er med sine tunge pianoakkorder, stemningsfulde, henåndede vokaler, småproggede, flimrende synths og rullende, håndspillede trommer et af pladens bedste numre, mens Sonic Armada desværre lider voldsomt under en unødigt blueset keysolo.

Overordnet set er Le Voyage Dans La Lune dog en ganske fin oplevelse, og har man set filmen bag, kan man sagtens høre, hvordan udgangspunktet har været med til at forme den ret vellykkede musik.

Bonusinfo: George Méliès' fantastiske film kan ses og downloades gratis og lovligt på archive.org. Det anbefales dog, at man skruer ned for lyden, da den franske fortællerstemme og klaverakkompagnementet på denne version ikke ligefrem højner nydelsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA