x

Jon Lord
With Pictures

Jon Lord: With Pictures

GAFFA

DVD / Ear Music
Udgivelse D. 19.11.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Vi skal lige have præmissen på plads: Kun ca. 1/7 af de godt 3 ½ times indhold er hele numre – og af dem er intet med Deep Purple. Resten af dvd'en er bygget op omkring interviews med Jon Lord om hans farvel til Purple for ti år siden og den efterfølgende klassiske karriere. Stadig interesseret? Godt. For så er belønningen der også.

With Pictures er et sympatisk portræt af en musikalsk gentleman, der valgte at droppe en stadig succesfuld karriere og starte en ny som 60-årig – ansporet af den levedygtighed, hans første klassiske værk med Deep Purple og orkester fra 1969 viste sig at have.

Lord fortæller med varme, dedikation og ydmyghed, garneret med herlige anekdoter (bl.a. fra rock-mod-klassisk-krigen i 60'ernes England) og britisk humor, når det er bedst. Plus fine musikalske klip: Dels fra afskeden med Purple, dels med Hoochie Coochie Men og så lange prøveforløb med Queensland-symfonikerne op til uropførelsen af Lords første piano-koncert (med super-pianisten Michael Kieron Harvey). Som portræt-dvd altså ganske vellykket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA