x
Echo Me og The Freudian Slip og Nelson Can: Triple EP

Echo Me og The Freudian Slip og Nelson Can
Triple EP

Echo Me og The Freudian Slip og Nelson Can: Triple EP

GAFFA

Album / 10.000 Records
Udgivelse D. 30.01.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Hele tre danske undergrundsnavne – en solist, en duo og en trio – er repræsenteret på nærværende udgivelse, og selv for en forbenet og reaktionær kritiker som undertegnede, som plejer at dele koncertoplevelser med 50+-segmentet, er der godter at hente.

Trioen, som tidligere lystrede det fjollede navn Niels På Dåse har genopfundet sig selv som Nelson Can, og her blæser de næsten anmelderen omkuld. Åbneren Apple Pie vækker interessen, og med People's Republic Of China er han allerede overbevist. Det, vi hører, er nogle af de stærkeste vokalpræstationer herhjemme i lang tid, kulminerende i det gentagne kampråb "People, there's a war going on!". Det er en Patti Smith værdigt, Iggy Pop vælter rundt i baghovedet, og når en af pigerne hvæser "Get it up, now" igen og igen, må enhver mand få præstationsangst. Hatten af herfra.

The Freudian Slip, alias Mikkel Benn og Noah Rosanes – som i øvrigt har produceret Nelson Cans bidrag – diverterer med en hektisk elektrorock med klare kvaliteter, mens Echo Me spiller følelsesladede, akustiske fortolkninger af fem af The Freudian Slips forlæg. Man må således vente på hans annoncerede debutalbum for at bedømme ham som sangskriver, men at dømme ud fra disse fire skæringer er stemmen i hvert fald til stede. I denne omgang står der dog 1-0 til pigerne i Nelson Can. Særdeles lovende, og utvivlsomt rigtigt fedt live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA