x
Spektr: Personetics

Spektr
Personetics

Spektr: Personetics

GAFFA

Album / Jenka Music
Udgivelse D. 30.01.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Guitaristen Manoj Ramdas synes at være her, der og alle vegne på den mere interessante del af den hjemlige rockscene; først som guitarist i The Raveonettes, hos Roxy Jules, på det seneste som liveguitarist for Sort Sol og PowerSolo og i øvrigt manden bag diverse kompositioner til tv og radio, herunder De Sorte Spejdere og I Hegnet. Altsammen udført med bravour, men det er ikke desto mindre navnlig i Spektr, som har eksisteret siden årtusindskiftet, at Ramdas udfolder sin personlige, kreative vision.

Afsættet og udtrykket er udpræget cinematisk; hvis man kan forestille sig en Sergio Leone-western henlagt til det ydre rum, kunne soundtracket meget vel lyde sådan her. Selv nævner Ramdas Vangelis lydspor til Ridley Scotts Blade Runner (1982) som en af inspirationskilderne, og titler som Six Robots og Personoid mere end antyder da også flirten med sci-fi-universet. I stedet for at fortabe sig i electronica er omdrejningspunktet imidlertid stadig Ramdas' strengespil, og eftersom han er en fremragende guitarist, er resultatet et stemningsmættet og interessant lille værk.

Skal man fremhæve enkelte titler kandiderer Hybrid Heroes til at være et højdepunkt, men derudover fremstår pladen nu i høj grad som en helhed og de enkelte skæringer som indbyrdes forbundne kapitler. Nu gad jeg bare godt se den ikke-eksisterende film, som Ramdas og kompagni her har lavet lydsporet til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA