x
Finn Olafsson: Music From North Sealand

Finn Olafsson
Music From North Sealand

Finn Olafsson: Music From North Sealand

GAFFA

Album / Olafssongs
Udgivelse D. 03.01.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Music From North Sealand er, som titlen antyder, en hyldest til den nordsjællandske natur, kultur og historie. Det skriver kunstneren Finn Olafsson – som selv bor i det nordsjællandske – i hvert fald i sine linernotes. Han skriver, at det er hans håb, at det med cd'en må lykkes ham at videreformidle den stemning af inspiration, som han selv rammes af i området.

Den melodisk, instrumentale plade – som vanen tro, når det gælder komponisten og guitaristen Finn Olafsson – har den akustiske guitar i centrum, rummer skæringer med titler som Under sejl på Esrum Sø, Leg på Tisvilde Strand og Røg og damp gennem Gribskov. Selvfølgelig på engelsk, eftersom cd'en er blevet til i et samarbejde med den regionale turistorganisation VisitNordsjælland.

Men det med det nordsjællandske kan altså for en udenforstående dansk anmelder som undertegnede virke som et postulat. Inspirationen kunne lige så vel være fundet på Fyn, Fanø eller Falster. Der er intet i den, der for udenforstående binder an til netop Nordsjælland. Men fuck det! Det centrale er trods alt, at Finn Olafsson endnu engang viser sig som en driftssikker og kompetent komponist og guitarist. Lad det endog fare, at hans musik er lidt kedelig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA