Tangerine Dream: Live in America 1992

Tangerine Dream
Live in America 1992

Tangerine Dream: Live in America 1992

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 10.01.2012
Anmeldt af
Espen Strunk

Åh ja, ungdomsårene med de første joints og Tangerine Dreams Rubycon (1975) som soundtrack var nu en særlig tid; den tyske konstellation var banebrydende pionerer inden for den elektroniske musik i 70'erne, og hovedværkerne særdeles stemningsfulde lydtapeter, der transcenderede deres samtid. Jeg glædede mig således til et genhør med gruppen i form af denne koncertoptagelse fra Seattle i '92. Og blev skuffet.

Lydsiden er domineret af godt med firser-guitar, og de tidlige pladers snigende, stemningsfulde og indimellem ildevarslende soniske syretrips er erstattet af et udtryk, som giver associationer til soundtracket til en middelmådig science fiction-film fra midtfirserne. Indtrykket bestyrkes af billedsiden, hvis æstetik er på linje med de tidligste MTV-videoer. Det skal være psykedelisk og cutting edge, men det er i stedet ganske tidstypisk og i længden ganske anstrengende.

Inkluderet i sættet er såvel ældre sager som Logos og Phaedra som nyere kompositioner, samt en coverversion af Hendrix' Purple Haze. Man skal ikke undervurdere Tangerine Dream, men i dette tilfælde kan man blot undre sig over, at man ikke har valgt at udgive en optagelse fra dengang, gruppen virkelig var banebrydende og i sine mest fortættede stunder transcenderede både tid og rum. Bare ærgerligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA