x
Martin Hall og Tone: Performing Apart

Martin Hall og Tone
Performing Apart

Martin Hall og Tone: Performing Apart

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 01.02.2012
Anmeldt af
Ras Bolding

Performing Apart er resultatet af et samarbejde mellem Martin Hall og Tone, og nærmere bestemt baserer udgivelsen sig på koncertmateriale fra Aalborg tilbage i 2009. Og så skal jeg ellers nok spare læseren for platheder om halvtoner.

Musikalsk befinder vi os her ret solidt plantet i den danske electronicamuld, komplet med collager og bagvendte lyde, rigeligt med rumklang og sågar den for genren så velkendte melodikalyd tilmed. Og ej at forglemme: filmiske passager. Og det er jo svært at sige noget egentlig negativt om den slags, men vel også svært at sige noget, der ikke er sagt før. Men nu er det heldigvis sådan, at Tone og Hall ikke forbliver helt og aldeles tro mod traditionerne, og jeg synes, projektet er mest interessant, når de netop dyrker deres egne små særheder flere steder undervejs, fra klassisk operasang over langt-ude-i-rummet klange. Her kan man sagtens mærke personligheden i musikken, noget som onde tunger, og så må det vist være op til den enkelte læser at være enig eller ej, vil hævde til tider er en mangelvare i visse ender af den aktuelle electronica-scene.

Dette er ikke et album spækket med radiohits, og kender man til de to navne bag, så kommer dét nok ikke som nogen overraskelse. Til gengæld bydes der på en lille times atmosfærisk og stemningsmættet musik, der også kommer rundt om flere afkroge i følelsesregisteret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA