x
Nada Surf: The Stars Are Indifferent To Astronomy

Nada Surf
The Stars Are Indifferent To Astronomy

Nada Surf: The Stars Are Indifferent To Astronomy

GAFFA

Album / City Slang
Udgivelse D. 23.01.2012
Anmeldt af
Erik Barkman

Da Nada Surf i 1996 slog igennem med hittet Popular, var de dybest set en bande Weezer-wannabes. Siden er newyorkerne vokset kolossalt som musikere og sangskrivere, men de er aldrig kommet i nærheden af at gentage succesen fra gennembrudssinglen. Sådan er verden så uretfærdig.

The Stars ... er endnu et virkelig fint powerpop-album fra bandet, der står side om side med Fountains Of Wayne blandt genrens fremmeste udøvere. Med hilsener til alle fra Byrds til Hüsker Dü drejer Nada Surf underskønne sange om meningen med det hele. "When I was young I didn't know if I was better off asleep or up / now I've grown up, I wonder what was that world I was dreaming of?" synger Matthew Caws f.eks. i When I Was Young.

Nada Surf formår som få andre at forene powerpoppens indbyggede naivisme med en form for modenhed. Og så bliver deres sange aldrig for nysselige på The Stars ..., der vægter den spontane live-lyd over fluekneppede lagkageproduktioner. Nada Surf er et band, man kan blive gammel med. Sådan nogle er der alt for få af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA